Om oss

Svenska Skolan i Silicon Valley erbjuder kompletterande svensk språkutbildning för barn

Eleverna (ålder 3-18) är indelade i grupper efter ålder och svenskkunskaper och lektionerna leds av en dedikerad lärare per grupp. Antalet elever varierar från år till år. Vi använder svenska språkböcker och annat material om Sverige och svenska traditioner. Den yngsta gruppen (med elever 3-6 år) utforskar det svenska språket genom att sjunga sånger, läsa böcker, spela spel med mera.

Eftersom skolan är en ideell skolförening driven av föräldrar turas föräldrarna om med att hjälpa till i klassrummet.​

Under skolårets gång har vi traditionella svenska evenemang som Luciatåg, julpyssel, semmeldag, och påskpyssel med påskgubbar och påskgummor. Vid skolavslutningen sjunger vi "Den blomstertid nu kommer" och spelar brännboll.

Svenska Skolan är en "California Non-Profit Corp." och fungerar som en ideell skolförening. Skolan styrs av en styrelse bestående av föräldrar till barnen. Utbildningen följer det svenska Skolverkets kursplan i svenska för kompletterande undervisning för svenska elever i utlandet .

Vikarier

Om du är intresserad av att vikariera vid tillfällen då våra ordinarie lärare är frånvarande är du välkommen att skicka in en intresseanmälan och ditt CV till oss. 

Krav är att du har svenska som modersmål eller motsvarande,
tillstånd att förvärvsarbeta i USA och omtanke om barn. Vi ser gärna att du har utbildning och/eller erfarenhet inom liknande verksamhet.